B İ L İ Ş İ M   Ü Z E R İ N E   Ç A L I Ş M A L A R I M

Advanced Encryption Standard (AES)

  Bu çalışmada Advanced Encryption Standard (AES) hakkında özet bilgiler bulunmaktadır. Öncelikle değerlendirme kriterleri göz önünde bulundurularak AES finalistlerinin çalışmaları hakkında kısa bir özgeçmiş ve özet sunulmuştur. Daha sonra Rijndael Algoritmasının nasıl kullanıldığı üzerine bilgi verilmiştir... (Dil : İngilizce)

   
Encrypted File Systems (EFS)

 Kriptogtafinin temel konuları ve Windows NT işletim sisteminde uygulanması hakkındaki birkaç makaleden alıntılar yapılarak hazırlanmıştır. Bilindiği gibi kriptografi müşteri-sunumcu ve uygulamalar arası iletişimde ihtiyaç duyulan bir takım özel güvenlik gereksinimlerini sunmaktadır. Bunlar genel başlıklarıyla, Kimlik Doğrulama (Authentication), Gizlilik (Confidentiality), Datanın Birliği (Message Integrity), İnkar Edilememe (Non-repudiation)'dir. Bu makalede ayrıca farklı kriptografik metod tiplerini de bulabilirsiniz... (Dil : İngilizce)

   
Kerberos

  Kötü niyetli, saldırgan kişiler, merkezi sunucularda bulunan başka kullanıcılara ait kaynakları kullanabilirler. Bunun için, hattı dinlemeleri ve kullanıcı şifrelerini ele geçirmeleri ya da kendilerini başka bir kullanıcı gibi göstermeleri yeterlidir. Bunu önlemek amacıyla, birçok güvenlik konseptleri ve bunları karşılayacak yazılımlar geliştirilmiştir. Kerberos da bunlarda biri olup bu çalışmada Kerberos hakkında bilgi sunulmuştur... (Dil : Türkçe)

   
Routing Protocols

  Belli başlı yol bulma protokolleri hakkında özet bilgilerin derlendiği bir çalışma olup, Interior Gateway Routing Protocol (IGRP), Enhanced Interior Gateway Routing Protocol (Enhanced IGRP), Open Shortest Path First (OSPF), Intermediate System-to-Intermediate System (IS-IS), Routing Information Protocol (RIP), Exterior Gateway Protocol (EGP), Border Gateway Protocol (BGP) gibi protokoller hakkında bilgiler bulunabilir... (Dil : Türkçe)

   
Fork (), Exec () ve Spawn () Komutları

  Bu çalışmada bu 3 fonksiyonun kullanımı ve sonucunda RUID, EUID ve SUID değişimleri hakkında bilgi sunulmuştur. Fork ( ) fonksiyonu yeni bir proses yaratır. Exec ( ) komutu ise geçerli çalıştırılan bir dosyayı bir diğer dosya ile değiştirir. Spawn ( ) ise mastercf dosyasında belirtilen bir portu dinleyerek, bir bağlantı kurulduğunu kontrol eder... (Dil : Türkçe)

   
Linked Lists
  Linked List yapısı kullanılarak listeye yeni eleman ekleme, mevcut elemanı çıkarma ve bu listedeki bir elemanı binary search ile arama yapan bir programın detayları ve C kaynak kodu... (Dil : Türkçe)
   
Hoffman Ağacı

  Hoffman ağacını oluştururken elemanları ağaca yerleştirme sırasında sıralı indis sayılarından oluşan bir diziden yararlanılmaktadır. Bu programda anılan dizi kullanıcı tarafından girileceği varsayılmış olup, sıralı olarak verilen bu dizinin ilk iki elemanını toplayarak dizideki yine sıralı yerine koyan ve bu işlemi dizide bir eleman kalana kadar yapan bir programın detayları ve C kaynak kodu... (Dil : Türkçe)

   
Reklam Problemi

  Reklam problemlerinin çözümleri, maksimum kar göz önünde bulundurularak verilen alternatif tekliflerin nasıl değerlendirilebileceğini gösteren algoritmalardır. Bunun en güzel uygulama alanlarından birisi televizyonlarda gösterilen reklam planlamaları olduğu için bu tip problemler ‘Reklam Problemleri’ olarak adlandırılmıştır.

  Burada verilen bir gün ve fiyat dizisi içinde maksimum kazanç elde edecek şekilde yayınlanacak reklamların seçimini yapan ve ekrana yazdıran bir programın detayları ve C kaynak kodu... (Dil : Türkçe)

   
Arkadaş Sayılar

  Bir sayıya, kendisinin çarpanlarının toplamından elde edilen ikinci sayının çarpanları toplamı eşitse bu iki sayıya “Arkadaş Sayılar” denir. Burada belirli bir sayı aralığındaki arkadaş olan sayıları bulan ve ekrana yazdıran bir programın detayları ve C kaynak kodu... (Dil : Türkçe)

   
NS-2 Simülasyon Aracı

  NS (version 2) UC Berkeley tarafından C++ ve Otcl kodlarından faydalanılarak geliştirilen nesne tabanlı ayrık olay (discrete event) ağ simülatörüdür. Özellikle LAN ve WAN simülasyonlarında başarılıdır. Bu çalışmanın amacı; NS-2 ile simülasyona yeni başlayan / başlayacak olan kişilere simülatörün nasıl çalıştığı, ağın nasıl kurulacağı ve yeni ağ birimlerinin nasıl yaratılacağı hakkında yardımcı olmaktır... (Dil : İngilizce)

   
Kablosuz Ağ Tanımlarıblosuz Ağ Tanımları

 WAP, GSM, GPRS, WI-FI, Bluetooth, 3G Systems gibi en sık kullanılan kablosuz ağ terimlerine ait tanımlamaları bulabilirsiniz... (Dil : İngilizce)

   
Mobilite Modelleri

  Kablosuz ağlarda, ad-hoc protokollerinin geliştirilmesi ve değerlendirilmesi son derece önemli bir konudur. Seçilen mobilite modellerinin simülasyonların sonuçları üzerinde çok büyük etkileri vardır. Burada, bu mobilite modelleri arasından bazıları hakkında bilgiler bulacaksınız... ( Dil : İngilizce )

 

Sayfa Başı